6 Kasım 2012 Salı

KALP KRİZİ

 
GEZEGENİN SEVGİ PROBLEMİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR....Birbirimizi sevmiyoruz. Sevmek nasıl bir duyguydu unuttuk... Sevmediğimiz işlerde çalışıp, sağlıklı kalmak adına sevmediğimiz yemekleri yiyoruz.. Sonra, hiç tercih etmediğimiz halde zamanımızı spor salonlarında geçirip, yine hiç sevmediğimiz hareketlerle debeleniyoruz! Gazetede sevmediğimiz haberleri okuyor, moda oldu diye ayaklarımızı daracık ayakkabılara tıkıştırıyoruz. Beş para etmeyen içkileri "in" olduğu için içiyor, aslında ucundan geçmeyeceğimiz insanlara "belki birgün işime yarar" diye selam veriyoruz! Sevişmek ömrü uzatıyor diye olmadık kadınlarla/adamlarla sevişip, tatminsizliğimizi üçe katlıyoruz.. Sevmek ihtiyacımızı durmadan dile getiriyor ama se- ve- mi- yo-ruz! Bunlardan en az birkaçını ya da benzerlerini hangimiz yapmıyoruz ki?
 
Korkuyoruz. Kimimiz kaybetmekten, kimimiz kırılmaktan, bazılarımız yalnız kalmaktan it gibi korkuyoruz işte! Bu yüzden az sevdiğimiz adamlara ya da kadınlara "eyvallah" çekip çocuk yapmayı göze alıyoruz! O bile saf sevgiden yapılmaz oldu! Yuh!
 
Oysa her Allahın günü birileri ölüyor. Üstelik genç insanlar. Bazıları ruhen ölürken, bir o kadarı da bedenen ölüyor. Bu sabah Muhterem yirmiyedi yaşında gencecik bir adamın ölümünden bahsetti. varlıklı, iyi eğitimli, aşık bir adam neden ölür yahu?
 
Kalbimiz için meditasyon yapmayı öneriyorum. İyileşsin ve yeniden sevmeyi, sevilmeyi hatırlasın diye...

2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

çok az insanı seviyorum (umarım:), sanırım:) )
hayvanları ve bitkileri seviyorum.
en önemlisi kendimi, kendim sandığım şeyi seviyormuyum?
evet yalnız kalmaktan korkarak anlamsız yüklerle dolaşıyoruz ortada. son birkaç yıldır epey yük silkeledim. bazen mekanikleştiğimi makina falan olduğumu bile düşünüyorum. o anlarda ne yapıyorsam bırakmalıyım, yürüyorsam durmalıyım, birden, aniden, donmış gibi. konuşuyorsam susmalıyım, karşımdakinin şaşkınlıktan ablaklaşmış suratına rağmen...sigara içmiyorsam bir tane yakıp tüttürmeliyim, ....üffff nebileyim mekanik çıkrık sesleri duymak istemiyorum.
hımm hayal kurabilirim sevgili fortunata konyaya gelmiş, oturmuşuz, birer fincanla elimizde, kimbilir? belki en iyi bu gelir.
ne yapmalıyız, nasıl bir meditasyon yapmalıyız sen anlat:)

Fortunata dedi ki...

Şimdilik sadece ellerimi kalbimin üzerine koyup, uykuya öyle dalıyorum. Özel bir kalp meditasyonu bilmiyorum. Ama hocama sorarım:)