12 Kasım 2012 Pazartesi

ADAM KALDI MI ŞEHİRDE?


İstanbul'da yaşamak nedense bugün zorladı beni. HEM GÜLDÜM, HEM DE KIZDIM. Belki de bir türlü gelemeyen kışın huzursuz bekleyişinden oldu bütün bunlar. Ya da belimdeki ağrıdan. Bilemem ama zorlandım. Bağdat Caddesi'nin tıkanıklığı, marketteki insanların kabalığı ve özel alan vermeksizin k..ımın dibine kadar yaklaşmaları, kasadaki çocuğun şapşallığı, sokağın ortasına park edip, sonra utanmadan " ne olacak ki canım, burada daha iki arabanın geçeçeği kadar yer var!" diyen kadının pişkinliği.. Henüz mağazaya girmiş ve daha elimi ancak bir ürüne uzatmışken bedenimi soran ve bana nefes aldırmayan tezgahtarın baskısı... Of yani!
 
Zor bir şehir burası. Hastalıklarla dolu ve "KENDİMDEN BİLİYORUM"; KESİNLİKLE nevrotik bir şehir! Polis, ambulans vesaire gibi şeylere ihtiyacımız olacak diye ödüm patlıyor... Bağdat Caddesi'nin yüzde bilmem ne kadarı yıkılacakmış.. Adalara giden vapurlar daha da azaltılacakmış... Bize ne yapmaya çalışıyorlar? Yakında onların anladığı biçimde müslüman olmayanları gaz odalarına mı tepecekler? Yoksa katli vaciptir diyerek kıtır kıtır doğrayacaklar mı?
 
Ne kadar korkunç yahu! Basbayağı hoyrat davranıyoruz birbirimize. Ne sevgi kaldı, ne saygı... Anneannemle dedemin birbirine nasıl seslendiğini hatırlıyorum da... Niye yalnız olduğumu daha iyi anlıyorum!!
 
Üzüldüm bugün. Neden? Belki de yeterince yoğun değildi kafam, sırf bu yüzden gözüme takıldı herşey... Veya başka bir yönden düşünürsek farkındalığım mı yüksekti? Nereden bakayım ben bu şehre, bilemedim...

1 yorum:

ÖZGÜR dedi ki...

''Onlar'' dedikleri bizleri gaz odalarına tıkacaklarını sanmıyorum. Uyguladıkları bilinçli psikolojik baskı sonucu bizler kendi kendimizi tıkacağız bir yerlere ya da kaçıp gideceğiz. Kaçıp gitmek demişken; sabah arkadaşımla konuşurken farkına vardık ki, şu meşhur '' Bir adaya düşersen yanında olmasını istediğin 3 şey nedir?'' geğiyi var ya işte biz adaya düşmek istiyor ama yanımıza o 3 şeyi bile istemiyoruz artık. Yalnızca yalnız kalmak istiyoruz. Ara sıra yazıyorum ''yaşayamayan defolup ya da s.ktir olup gitsin diye'' diye işte tam da öyle s.ktir olup gitmek istiyorum çok sıklıkla!
Tüm bu yorumun ardından, şahane hafta sonu diliyorum!
Sevgiyle...