7 Nisan 2009 Salı

Oda Orkestrası, Bölüm I.


Acil durum. Hemen yaz gelmeli, bana Müzik Festivalini* verip aynı hızla geçmeli. Ardından münasip bir araziye festival ( festivalden kasıt elbette Rock'n Coke ) alanı kurulmalı. Sevdiğim, sevmediğim onlarca müzik sahnede bangır bangır söylenmeli... Ve ben zihnimi evde bıraktığım için, bütün iç organlarımla ve hatta en kuytuda kalanına dek tüm hücrelerimle müzik dinlemeliyim.

Sevgili IKSV yetkililerine sesleniyorum: Elinizdeki o şahane bütçelerle armut toplamayınız. Toplatmayınız. Rabbim sizi taş yapar! Bakınız bu ülkede festivallerde huzur bulan insanlar var. Paramız da yok ki gezegenin orasında burasında iyi müzik kovalayalım. Eh, biz de sınırlarımızdan içeri girebilenlerle yetiniyoruz...


Müzik ruhun gıdası mıdır bilemem... Ancaaakkk bu yılın sonunda Eda Liza ile birlikte ben de vurmalı çalgılara geçmeyi düşünüyorum. Belki sonunda Agi, Eda Liza, Leyla ve ben bir orkestra kurarız: Dalyan Apartmanı Sakinleri Oda Orkestrası!
Cenk, bize yardım edersin değil mi? Hışşt uyuma!


Eda Liza, doğduğu günden beri delirircesine sevdiğim bir kız çocuğu. Kasım'da tam dört yaşında olacak. Leyla da, Haziran'da iki oluyor. Agi ve ben yaşımızı söylemesek de olur! Sadece şunu bilin yeter, ikimiz de gece kremi kullanmaya başladık! Ve kaz ayakları** yüzünden, hayvan sevgimizde azalma var:)) En azından ben artık kazlara karşı sevecen değilim diyelim.


Şimdi, Eda Lisa'da pek kulak yok, ama Leyla neredeyse bütün sezon müzik sınıfına gitti. Zaten daha bir yaşında bile değilken, ilk büyük aşkını bir solist kemancıyla yaşamıştı. Gerçi adam on para etmezdi ama Allah için iyi keman çalıyordu. Leyla'nın kesintisiz on dakika ağzını kapatmadan ona baktığını hatırlıyorum. Sonunda ağzından salyalar akmaya başlamıştı. Hayatım boyunca unutamayacağım sahnelerden bir olarak kaldı gerçekten.
Leyla'nın iç güdülerinin müzikle değil, adamla ilgili olduğu gibi bir yanılgıya düşseydim, muhtemelen şimdi Viyana'da saçımı başımı yoluyor olacaktım!
Neyse, konuyu dağıtmayalım. Agi çocukluğundan beri vurmalı çalgıları severmiş. Zaten bu kış Ckm'de çok güzel bir gösteride sahne aldı. Kadın sırf yetenek! Bu durumda iki yetenekli kadının yanında Eda Liza ile ben de kaynarız diye düşünüyorum:))


Evet evet, gezegene müzik lazım!



* Allah aşkına Aya İrini'yi kapatsınlar ve düzgün bir konser salonu inşa ettirsinler artık! Bana bile sıkıntı geldi her yıl aynı mekanı görmekten!! Kaldı ki, sarayın bahçesini çok severim.

** Gülünce göz çevresinde oluşan şerefsiz çizgiler!