4 Aralık 2007 Salı

E.K.'nın Masalı.

Bu masal Rapunzel’e bilgisayar kullanmayı öğreten ve gülmeyi hatırlatan sevgili arkadaşı E.K. için yazılmıştır..

Bir varmış bir yokmuş, bundan binlerce yıl önce ya da binlerce yıl sonra ( bu hiç önemli değil )köyünden çıkıp, dünyada bir eşi daha olmayan kızıl ejderhasının sırtına atlayarak Bizantium'a gelen genç bir adam varmış. O güne kadar hiç köyünden dışarı çıkmamış olan bu iyi niyetli adam, sadece üç seye sahipmiş:
bir çuval soğan
bir torba şeftali
ve evine dönüş yolunu bilen bir ejderha!

Önceleri şehrin merkezine inmekten ve insanlarla konuşmaktan korkmuş. Hatta biraz uzak durmuş bütün olan bitenden. Ama zamanla köyden getirdiği hazinesine bir tane de bilgisayar eklemiş. Bu bilgisayar ona sadece para kazandırmakla kalmayıp yeni arkadaşlar da edindirmiş. Hatta öyle süpriz dostlukları olmuş ki, kendi bile inanamamış.. Mesela Pamuk Prenses, Yedi Cüceler’den Huysuz, Kibritçi Kız, Külkedisi ve Rapunzel en esaslı dostları arasındaymış.! Aslında Rapunzel ile tanışmalarının tek sebebi bilgisayarmış. Hayallerini daha hızlı yazmak isteyen Rapunzel’i, kahramanımız papirüslere yazmaktan ve biten mürekkebini gözyaşları ile çoğaltmaktan kurtarmış!
Fakat genç adam “hayatın anlamı nedir?” sorusuna o kadar takılmıs ki günlerce gecelerce; aşk, para ve yalnızlık üzerine derin derin düşünmüş, düşünmüş ve içmis.. Kendi köyünden bir kaç iyi adam bulup onlarla da içmis.. Çok içmis az düşünmüş.. Şövalyelere katılıp bir kaç ay herşeyi geride mi bıraksam bile demiş kendi kendine. O, binbir düşünceyle hırpalarken ruhunu, Külkedisi prensinin yanına Amerika'ya ucmuş. Pamuk Prenses nihayet bir gülücükle uyanmış ve Kibritçi Kız kendi masalına dönmüş. Huysuz Cüce hala oralardaymış ama Rapunzel saçlarını çoktan kesmiş! Bütün bunlar yetmez gibi torbadaki şeftaliler çürümeye baslamış.. Çünkü aylardan Ağustos’ muş! Geriye sadece soğanlar ve onu yalnızlastıran bilgisayarı kalmış. Huysuz Cüce ve birkaç iyi çocuk da olmasa hayat çok sıkıcıymış. Zaten saçlarını kesen Rapunzel de bilgisayarını kapatacakmış. Cünkü ilişkileri zedelediğine ve insancıl olmadığına karar vermis.

Masalımızın kahramanının bundan sonra ne yaptığını kimse ögrenememis?
Belki kalan bir cuval soğanını , bilgisayarını ve iyi çocukları alıp yeni bir hayat kurmus?
Belki çürük şeftalilerden bazılarını kurtarıp turta yapmış?
Belki Uyuyan Güzel ile tanışıp sonsuza kadar mutlu olmuş?
Belki de iyi yaşanmamış yılları icin hep üzülmüş.??

Rapunzel'den Önemli Not : "HERKES ÖLÜR, AMA ASLINDA HERKES GERCEKTEN YASAMAZ"

Hiç yorum yok: