25 Temmuz 2022 Pazartesi

KAÇ HAYAT TAŞIDIM?



 

Bazen sohbet arasında burcumu sorar insanlar. Burç meselesini* komik bulduğumdan ayağıma gelen geyik fırsatını kaçırmam ve cebimdeki iki cevaptan duruma en yakışanı yapıştırırım; balon balığı  veya gerzek burcu!

Sahiden inanırım söylediğime zira zodyaktaki en gergin ve aynı zamanda en gerzek burç yengeç olabilir!

Elbette bu özellikleri doğuştan getirmiyorum. Hayat beni ittire kaktıra bişi yaptı, orası kesin. Yoksa dürtüklenmeyen hayvan veya insan neden gerilsin veya aptallaşsın ki?  

Hayatım boyunca çoğunlukla da beni sevdiğini iddia eden insanlar tarafından zihinsel, çoğunlukla da duygusal tacize, şiddete maruz kaldım. Artık sayısını unuttuğum, neyin neyle tetiklendiğini şaşırdığım travmalar silsilem epeyce uzun bir tren anlayacağınız. Yaşım ilerledikçe artan mesuliyetlerle birlikte o kadar değersiz hissetmeye başladım ki, tüm kıymetimi ne kadar işe yaradığım, ne çok teşekkür ve aferin aldığım üzerinden belirler oldum. ne acıdır ki tam burası naneyi yediğim yer oldu! Aferinler ve alkışlar uğruna kendimi kaybettim. Daha doğrusu beni, aslımı, özümü hangi dolabın dibinde tepiştirdiğimi unuttum! Görünmez ve bulanamaz oldum. Zaten bir süre sonra da aramaktan vazgeçtim. Diğerleri mi? Onlar fark etmedi bile! Ne değeri olacaktı ki ben olan benin?! Boşversene!

Ben, kendi arzumu, kimliğimi unuttukça bişilere, pek beğenmediğim bişilere dönüştüm. İyi evlat, harika gelin, muhteşem öğretmen, fedakar abla, cefakar bişi, vefalı dost... şu bu.... Yani ben hariç herşeydim. Ben mi? Ben dolabın dibinde çarşafların arasında usul usul küçülmeye devam ettim. Etti muhtemelen.

Şimdilerde onu sessiz sessiz arıyorum evde, bende, yerde, gökte. Gel kuzum, korkma canım diye diye usul usul sesleniyorum...... Yedi mahalleye yeten şefkatimin suyunun suyu niye benim, kendimin olmasın yahu!

Bi düşünsenize, eğer o kendim, hani şu bi yere sinip hayattan umudunu kesen halim, o minicikliğim bi gelse! Ah bi gelse.... Ne olur biliyor musunuz? Tüm ezberler bozulur ve ben bu güne kadar aferim uğruna taşıdığım tüm hayatları bırakır ve hafiflemiş olarak yoluma giderim. Vallahi billahi giderim... Ama onu bulmadan, onu almadan olmaz! Ne olur bana dua edin, edin de kendimi bulayım......




Hiç yorum yok: