16 Kasım 2021 Salı

KARANLIKTA GÖZ KIRPANLAR.

 


"Eril tarafın güçlenmiş senin" dedi, "o kadar sonuca odaklı yaşıyorsun ki, sürecin başlı başına macera olabileceğini unutuyorsun."

Haklı. Yerinde bir gözlem ve uyarı. Ne zaman başladığını hatırlayamadığım kadar uzun bir süredir halledilmesi gereken işler diyarında yaşıyorum. Daima hızlı hareket etmem gerekiyor.  Dinlenmeyi unutuyorum, yardım istemekten imtina ediyorum. 

Sonrası aşırı yorgunluk, tükenmiş, yetersiz hissetme vesaire vesire...

İnsanın yeryüzündeki varlığını anlamlandırmasının yegana yolu "şimdiki zamanın içinde durabilmek" Nokta!

Aksi halde işte o bilirkişinin eril dediği taraf güçleniyor. Kimseden yardım alamayınca yavaş yavaş etten ve kemikten bir kaleye dönüşüyorsun. Sonrasında ne biri içeri girebiliyor, ne de sen kapıyı açıp çıkabileceğine dair inancını koruyabiliyorsun. Hatta dozu kaçıyor eril enerjinin, insan kendini kozmonot gibi hissediyor. Sanki Dünyalı değil de, buraya iş güç halletmeye yollanmış uzay mahlukatı gibi!

Peki neden? Öyle öğrendiğimizden muhtemelen. Anneden, babadan modellenenler belki?

Son okuduğum kitapta karanlıkta göz kırpmak* diye bir tanım yapmış yazar. İçime işledi. Çünkü ben de karanlıkta göz kırpanlardanım. Görüleyim, duyulayım, biri koşup beni kaldırsın düştüğüm yerden istiyorum ama benim çağırdım, gelmediler diye içlendiğim şey bu; karanlıkta göz kırpıyorum ben. Bunun yeterli olduğunu, beni sahiden sevenin çağrımı gördüğünü sanıyorum. 

Başka türlüsünü öğretmemişler.

Sonrası serbest çağrışım. Kelimeden kelimeye sıçradım. Karanlıktaki Dansçı filmi ve müzikleri geldi aklıma. Serbest çağrışım feci ilginç bişi. İnsan zihnini bile adam akıllı bilemezken hangimizin haddine ruhun labirentleri?

Yahu ne anlatıyorum yine ya? Sabah sabah tadilattan mıdır, yağlı boya kokusundan mı, gitti kafam:))) Ama şarkıyı bi dinle:

https://www.youtube.com/watch?v=N8FJyhnC2Eo


* Beni Büyüten Kadınlar, Kalbin Pusulası, sayfa 177

... Çağırmayı bilmiyorum ki! Hani neredesin? Ben çağıramıyorum, sen neden gelmiyorsun? Karanlıkta göz kırparsın, kimse görmez, kırılırsın. Görmediler. Neden?" 

Hiç yorum yok: