25 Kasım 2021 Perşembe

GÜNAYDIN

 



Günaydın,

Çok hızlı değişiyor ruh durumum. Bazen çok güçlü, genç ve enerjik hissediyorum. Özellikle de çocuklarla vakit geçirdiğim günlerde. O zaman içime sevinç doluyor. Kendimi yıkılmaz, yenilmez, yenilse bile üzülmez hissediyorum. Sanırım bu yüzden sağlığım elverdiğince ve İstanbul'da yaşadıkça Küçük Kara Balık'ın öğretmeni olmaya ve sahada kalmaya devam edeceğim.

Buna rağmen öyle günler var ki, kucağıma konulan on, on iki  saatle ne halt edeceğimi bilemiyorum. Bedenen ve ruhen aşırı yorgun, ağır ve olduğumdan çok daha tükenmiş, yaşlı hissediyorum. Sanki değil hayallerimi gerçekleştirecek gücüm, kendimi bir yerden diğerine taşıyacak motivasyonum bile olmuyor.

Yoruyor beni içinde yaşadığım çağ, coğrafya, insan ezberleri... Yenilmeyeyim, ha gayret dediğimde de verdiğim savaştan beziyorum. Üç maymunluk desen yapabildiğim şey değil. Hayatımda pek çok şey oldum ama mesela hiç umursamaz olamadım. Bencil de olamadım. Zaman zaman kendimi seçmiş gibi görünsem, bencilliğe benzer işler içine girsem de aslında hiç bir zaman çantamı alıp ormana gidemedim..... 

Acaba geç mi kaldım?

Sanki..

Benim cesaretim kısa devre yaptı hep! Kalıcı, akıcı bir cesaret dalgası yakalayamadı ruhum derinliklerinde. Onun yerine kaygı ve endişe dolu valizlerim vardı üst üste yığılmış. Nereye gitsem onları da götürdüm!

Belki de bu yüzden ormana gitmedim; valizleri taşımaktan, onları zihnimde  her yere götürmekten yılmıştım. 



Dün on kaplan gücündeydim, bugün yemek bile pişireceğimden emin değilim.

Dün öğretmenler günüydü. Okuldaydım. Çiçeklerim, çocuklarım ve mesai arkadaşlarımla sarılıp sarmalandım. Sevildiğimi, sevdiğimi, önemsendiğimi bolca hissettim. 



Peki bugün?

Haksız kazancın sarhoşluğuna kapılmış insanların ülkesinde, korkuyla zam bekleyenleri düşündükçe içim titriyor. Hızla fakirleşen ülkemin, dünyanın bu gaflet uykusundan uyanmayacağını yavaş yavaş kabulleniyorum... En azından yakın zamanda böyle bir uyanış olmayacak. Bireysel kurtuluş planları ellerinde patlamadan kimse birlik bilincinden bahsetmeyecek...

Beş karınca gücündeyim bugün, yuvasında saklanan beş ufacık karınca....



* FOTOGRAFLAR DÜNDEN, ON KAPLAN GÜCÜNDE BEN!


Hiç yorum yok: