29 Nisan 2012 Pazar

YERYÜZÜ İLE KONUŞMA SANATI

Yeni kitaplarımdan bir tanesi bu: YERYÜZÜ İLE KONUŞMA SANATI. İyice sapıttığım için aynı anda bir kaç  kitabı okuyorum. Her birinin içinde kalemler var ve tahmin ettiğiniz üzere pek çok cümlenin altını çiziyorum. Çünkü ders kitabı gibiler! Gecikmiş ders kitaplarımı okuyorum bir anlamda.
4+4+4+4+4+4 ile boğuşacağımıza, çocukları tinerci mi, yoksa dindar mı yapacağız diye onlar adına kararlar alacağımıza keşke yolculuklarında rehber olacak kitaplarla eğitsek, eğitimin içeriğini tartışsak... Doğaya, kendi varlıklarına saygılarını arttırsak.. Keşke..
Herkes benim kadar geç mi kalır yoksa benim için tam da zamanı mıdır bu soruları sormanın bilemem. Ama tam da okumak istediğim şeyleri okuyorum. İçinde yaşadığım gezegenin bir parçasıysam eğer onu anlamaya çaışıyorum. Pek çok şey ilgimi çekiyor. Bitkiler, yıldızlar, taşlar, mevsimler..Kendim!
Sonuç olarak bugün bitkilerle ilgili merakımda bir adım daha atıyorum; az sonra tramvaya bineceğim ve Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'ndeki fitoterapi eğitiminin bir parçası olacağım. gelin derdim ama kayıtlar doldu :(

Hiç yorum yok: