17 Nisan 2012 Salı

DOĞUMLAR VE ÖLÜMLER... DÖNGÜNÜN TA KENDİSİYİM!


Olan biten tam anlamıyla bu aslında. Doğum ve ölüm. Aradaki sürecin gerçek bir yaşam olması ise her zaman mümkün değil. Sabah Muhterem'in dediği gibi "kafasına sıkmazsan yaşayan ölüler ölmez!!!" :)))Ne alaka demeyin, çok alaka!
Velhasıl, uzun lafın kısası pek değerli kahve makinam, ki kendisiyle mazimiz en eski sevgilimden de eskiye dayanır, bu sabah çöp tenekesine doğru yollandı. Bir eşya olmasına rağmen, ona gönlümde ciddi bir cenaze töreni yaptım. Bu yazıyı da bana yaptığı son kahveyi yudumlarken yazıyorum. Heyhat, kaderde yeni bir kahve makinası almak varmış. Nicedir gözüm başka bir makinaya takılmaz idi, zira kahvemden memnundum ama gel gör ki kırıldı işte makinamız. Eee ne yapalım, alacağız bir Krups:))
İşte sevgili okuyucu, ölüm ve doğum, aşk ve ihanet iç içe! Bir yanda mutfakta dört bir yana saçılmış cam kırıkları, diğer yanda yeni makinamın hayali. İnsan böyle bişi.
Bu arada benim kahve içmem epeyce önemli, zira bu sevdiğim bir alışkanlığım. İçmeden de yaşayabiliyorum ama ne gerek var di mi? Pek çok şeyi yapmadan yaşıyorum zaten.
Neyse, bu arada erguvanlar açmış haberiniz var mı? Bahar gelmiş yani. Aloooo ofisine saklanmış, iş çıkışı koşa koşa eve giden sana diyorum, bahar gelmiş! Çık, çık dışarı bi kahve iç boğazda. 5 Lira yaw, fakir de etmez seni zengin de. Çık çık, seneye görmezsin belki baharı, garantin yok ki. Bak ben geçen baharı kaçırmıştım, o yüzden buna sıkıca yapıştım.
O kadar mutluyum ki bu sabah... Sabahı gördüğüm için, bir evim olduğu için, cebimde yeni bir kahve makinası alacak param olduğu için, balkonuma gelen baharı koklayabildiğim, sevdiklerimle - bazıları başka bir alemde olsa da..- aynı gökyüzünün altında olduğum için, hala nefes aldığım ve buna şükredecek kadar akıllandığım için... Ve daha pek çok şey için... Yaşasın döngü! Yaşası aklımı kucaklayan kalbim!

2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

evet bitmeyen bir döngü.....
şu sıralar bambaşka bir alemdeyim, mutsuz mu? hayır, mutlu ..hiç değil...olanı olduğu şekli ile izlemek ve işlemek duurumu benimkisi daha çok.....dibe vurdum denir ya hani. vurduğunuz dibin bir başlangıç olduğunu görmek gibi bişey, iyi ya da kötü değil, sadece yeni bir bakış açısı....alice harikalar diyarındaki gibi sanki
eğer doçentliğim olmazsa bana yine de kitap gönderecek misin?
:D

Fortunata dedi ki...

Guguk kuşu, mail adresime ( eti.elvan@gmail.com) yazsan şu adresini hemen yollayacağım eserlerimizden. Amma doçent olursan Konya'ya geldiğimde bi kahveni içerim anlaştık mı?