6 Nisan 2012 Cuma

AŞK EKSİK


Uyuklar gibi yaşamak, korkarak yaşamak ve geleceğe hiç inanmamak. Prusya Kralı'nın buyurduğu gibi "her gün p.tesi" midir acaba? Ya da bitmeyen bir Mart mıdır HAYATIN tamamı?
Aşık olduğum zamanları hatırlıyorum; neşemi, enerjimi, herşeyin gözüme ne kadar güzel göründüğünü...
Derimiz, tırnaklarımız ve saçlarımızdan hayatın suyu çekilirken, kalbimizden de aşka inanç mı eksiliyor acaba? Bu yüzden midir şehrimin üzerinde dolaşan gri bulutlar- mevsimden mi yoksa?-, bu sebeple mi herkes gözkapakları düşük, konuşmaya üşengeç, ertelenmiş planlar silsilesi şeklinde yaşamakta?
Başka bir ülkede farklı olabilir mi bütün bunlar? Aşk ülke sınırlarını terkedip, mesela Marsilya'ya gitmiş olabilir mi?
Dün sabah okula girdim. Kapıda Giray karşıladı beni. Salya sümük ama her daim güleç yüzüyle "öğretmenim günaydın!" diyerek kanlı canlı bir selpak muamelesi yaptı bana:) Bir an canlanır gibi oldum ya, çabucak düştü yine omuzlarım. Okul müdüremizin miğreni tutmuş. "ah hocam yoga mı yapsak?" diye mızıldanıyor. İş arkadaşım tabii ki kendisi, bilemiyorum nasıl yardım edebilirim... Belki daha iyi hisseder diye halimi, hissettiğim beden durumunu anlatıyorum. Hemen teşhis koyuyor: "AŞK LAZIM".
Evet, kadın haklı, aşk lazım. Aşk nicedir lazım. Ekmek kadar, su kadar, uyku kadar lazım. Daha az değil, basbayağı lazım işte.
Bütün bunlara damga vurur gibi bu sabah yukarıdaki fotoğrafı da görünce nicedir tamtakır kuru bakır olan kalbimin kapılarını, tüm odacık ve karıncıklarıyla hayata açmaya karar verdim. Gelen giden olur mu bilmem. Ama artık onu çerçöple doldurmayacağım. Sağlıklı bir hayat için aşk lazım arkadaşlar.
Film, tiyatro ve müzik festivallerinin bu denli hınca hınç dolu olmasının nedeni de birazcık bu. Aşk olsa, kimse gidip film izlemez. Ya da en iyi ihtimalle salonlar elele sevgililerle dolu olur. Kağıt hışırdatan teyzeler ve onlara asabi asabi, sanki toplu katliam yapmışlarcasına bakan ablalarla değil. Kaldı ki o ablalardan biri de benim:) Sanat hastalanmamak için gerekli.
Neyse, ne diyordum; AŞK LAZIM!

2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

sen ona yüreğini açık tutarsan mutlaka gelip dolduracaktır kalbini:D
demek bu aralar herkes aynı durumda:)
AŞK.
Bana bile ne müzikler dinletiyor.

Fortunata dedi ki...

:)