27 Mart 2012 Salı

İBLİS


Jale Dural iddia ederim İstanbul'un en iyi pilates hocasıdır. Benim arkadaşım olduğu için değil, gerçekten öyledir. Ha bu kadar şahaneydi de sen neden onca zaman ara verdin derslere derseniz, İblis yüzünden. İçimdeki iblis, kendim için iyi birşey yapmama izin vermiyor. Ne zamandır ne diyet, ne spor, ne de aklı başında bir proje üretmiş değilim. Değildim. Ama başladım. Eğer çimenler, ağaçlar, hayvanlar ve daha neler neler gaza gelmiş ve ya Allah diyerek kıpırdanmaya başlamışsa, e bende yapabilmeliyim!
İblis mi? O hala sağ kulağımın ardında. "Kalkayım ben çalışayım" diyorum, "yok ya erken daha" diyor. "Uykumu aldım ama" diy0rum, "olsun ruhun dinlensin" diyor. Anlayacağınız, her ne yapıyorsam şu hayatta, ona, İblise rağmen yapıyorum!
İç sesimle İblisin sesi karışıyor bazen. O zaman anlıyorum sessizliğe çekilmem gerektiğini. Etrafta çok gürültü varken ikisinin sesini birbirinden ayıramıyorum.
Neyse, ona rağmen pilates derslerine başladım. Sırada Güngör için yazacağım dersler, Suat için yazacağım hikayeler ve vermem gereken kilolar var. Olur olur. Hepsi olur. Allah ömür versin diyelim.
Bu arada güzel birşey oldu. Çok içten gülen bir adamla tanıştım. Tınısı güzel, kocaman bir kahkahası var. Uzun zamandır hiçkimsede göremediğim bir neşesi, samimiyeti ve sıcaklığı var. Yapabildiklerini anlatırken abartısız, eksiklerinden bahsederken komplekssiz, işbirliği yapmak için hevesli ama ısrarsız. Ne yalan söyleyeyim ilgimi çekti. İblis olmaz diyor. Ben ne olur, ne olmaz diyorum:) Ama bu kadar güzel bir gülüş kötü olamaz bunu hissediyorum.
Unutmadan bugün DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ. Allah sevgili büyüğüm, değerli eniştem, yokluğunda neşesiz kaldığımız Feridun Karakaya'nın ve kıymetli Savaş Amcanın yerini cennet etsin.

2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

günü yaşa diyeceğim klasik olacak, gülüş güzelse sen de katıl o gülüşe bak bakalım beraber de aynı şekilde gülebiliyormusunuz
"Yapabildiklerini anlatırken abartısız, eksiklerinden bahsederken komplekssiz, işbirliği yapmak için hevesli ama ısrarsız."
ufff bu gayet iddialı bir cümle, eğer böyleyse, hiç durma derim bırak dinleme inlisi:D

Fortunata dedi ki...

Bakalım neler olacak? Bir beklentim yok ama bu defa beklentisiz de değilim. Şimdilik o gülünce benim yüzüme kocaman bir gülümseme yayılıyor. Ki bu da az sayılmaz di mi?