30 Eylül 2011 Cuma

YAĞMUR AŞKI


http://www.youtube.com/watch?v=4lvbA1hcZNM

Dünya'da en sevdiğim şeylerden biri, yani en sevdiğim atmosfer olaylarından biri yağmur. Yağmur ve rüzgar. İkisini beraber ve ayrı ayrı pek seviyorum. Ne zaman yağmur yağsa sanki hayat tazeleniyor. Etraf ışıldıyor. UMUT DOLUYOR HER YER!Sanki toprağın altındakilerle üstündekiler arasında bir bağ kuruluyor... Çünkü bu su hepimizin üzerine yağıyor. paylaşabiliyoruz... Yağmur bana huzur veriyor. Tıpkı rüzgar gibi. Gerçi rüzgarın içinde heyecan da var ama huzurlu bir heyecan.
Ne zamandır denize çıkmadığım için su sesi özlemiştim. Yüzerken çıkan ses değil ama yelken yaparken tekneyi yalayıp geçen benim özlediğim. Bu sabah yağmurun sesiyle uyanınca, hemen giyinip fırladım sokağa. Saat 06.38. Ama yok, yürünecek gibi değil. Yukarı çıkıp muhtereme hal, vaziyet bildiren bir mesaj attım. Sonra diğer pencereyi de açıp yatağa uzandım. Uyumadım fakat o kadar iyi geldi ki yağmuru dinlemek. Şükrettim içimden.
Elbette daha iyisi olabilirdi; çok daha farklı inşa edebilirdim bana verilen hayatı ama bu, yani elimde olan da fena değil aslında. Baksana hala hayattayım!
Hala gidilecek ülkeler, oynanacak oyunlar, tadına bakılacak yemekler ve tanışılacak İNSANLAR var. Yağmur bunların hepsi için beni tazeleyen, tıpkı hamamdaki teyze gibi içimi dışımı çitileyen bir güç. Ah ya, yağmurlu günde hamama gidip, ardından gazoz içip, serin çarşaflarda uyumak ne güzel olurdu! Agi'ye söyleyeyim bugün de, biz yine hamama gidelim. Ne varsa suda var!
Bu arada şarkı hüzünlü. Ben değilim. Birkaç ömre yetecek kadar hüzünlendiğim son birkaç yıldan sonra, gelecek birkaç yıl -eğer yaşarsam, ki yaşarım:)))- eşşek gibi eğleneceğim!
Bu gece "yüksek lisanslı perilerin" rakı partisi var. Tanrım sağol, şu verdiğin üç beş dost olmasa ne yapardım ben yaw! Yağmura da, rakıya da şükür!

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

akşama rakı bardağını bir de benim için tokuştur.....
evet hala gidilecek, ülkeler, şehirler, tadılacak yemekler, tanınacak yeni benler var... eşşek bana pek eğlenmeyi beceren bi haycan gibi gelmediği için bende köpekler gibi eğleneceğim bundan sonra, ulan benim yeni kolyem nerde diye uykularımı kaçırıp, sabah tam da koyduğum yerde bulup, ha itttiiir demiyeceğim. şart olsun.

Bal Sultan dedi ki...

Ne güzel yazı kıymetlim, ben de yağmuru herkesin depresif olarak görmesine ağır hastayım! Bayılıyorum yağmura, nefes, can gibi şey yağmur. Şükürler olsun yağmura ve şaraba diyeyim ben de (malum rakı beni bozuyor:)

guguk kuşu dedi ki...

bu sabahhh sevinçle uyan, gerin pencerende, paslı bir tat gibi kalsın yalnızlığın, yeniden başlamanın keyfini duy içinde.
gençliğimim şarkısı ve hiç bir yerde bulamıyorum.

guguk kuşu dedi ki...

aaa bide "güne selam söylediler yaz bulutları, yüzleri göründü yeni sevdaların, ilk ışıklar giriyor pencerelerden, kurtuluyor günlerim gecelerden" diye çok güzel bir şarkıları vardı.