1 Eylül 2011 Perşembe

THE RESTLESS*


Dün gece TV 8'de tesadüfen izledim. Beğendim.


http://www.youtube.com/watch?v=lXVNZqKd_Bo


*Huzursuz Ruhlar
Yıl M.S. 924. Birleşik Shilla Hanedanı'nın sonu artık gelmiştir. Yozlaşmış bir yönetimin kolgezdiği toprakları sonu gelmez isyanlar silip süpürmüştür. Kötü güçler adeta coşmuş, acımasız iblisler ise kol gezmektedir. Ruhları görme yetisine sahip YI Kwak, nişanlısı Yon-hwa'yı köy halkının ihanetiyle kaybettikten sonra kraliyet iblis avcıları birliği Chuyongdae'ye katılır. Onun da katılımıyla karanlığın güçlerine karşı güçlü savaşçılarla üstünlük sağlamış olan kraliyet birliğinin lideri Ban-chu karısının hayatını kaybetmesinden soyluları suçlamakta ve intikam almak için sadık askerleriyle başkente saldırmayı planlar. Fakat ani bir baskın her şeyi mahveder. Kurtulmayı başaran YI Kwak, tuhaf bir tapınak aracılığıyla ölülerin dünyası olan Jungcheon'a sürüklenir. Jungcheon, Budist inancına göre Cennet ve Yeryüzü arasında olan bir ara dünyadır. Yeniden doğmak için hazırlanan ruhların 49 gün boyunca kaldığı bir yerdir.

2 yorum:

tutsak dedi ki...

Araf diye adlandırılan yer olsa gerek...Sonsuzluğa ulaşmadan önce ki deneyimlerini tamamlamamış ruhların hem cehennemi (Dünya) hem de sonsuzluk (Cennet) alemini görebildikleri yer. (tabii ki bu benim algım sadece )

Araf suresinde aşağıdaki gibi bahsedilmiştir
46. İki taraf (cennetlikler ve cehennemlikler) arasında bir perde ve A'râf üzerinde de herkesi simalarından tanıyan adamlar vardır ki, bunlar henüz cennete giremedikleri halde (girmeyi) umarak cennet ehline: "Selâm size!" diye seslenirler.

47. Gözleri cehennem ehli tarafına döndürülünce de: Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma! derler.

48. (Yine) A'râf ehli simalarından tanıdıkları birtakım adamlara seslenerek derler ki: "Ne çokluğunuz ne de taslamakta olduğunuz büyüklük size hiçbir yarar sağlamadı.

49. Allah'ın, kendilerini hiçbir rahmete erdirmeyeceğine dair yemin ettiğiniz kimseler bunlar mı?" (ve cennet ehline dönerek): "Girin cennete; artık size korku yoktur ve siz üzülecek de değilsiniz" (derler).

50. Cehennem ehli, cennet ehline: Suyunuzdan veya Allah'ın size verdiği rızıktan biraz da bize verin! diye seslenirler. Onlar da: Allah bunları kâfirlere haram kılmıştır, derler.

51. O kâfirler ki, dinlerini bir eğlence ve oyun edindiler de dünya hayatı onları aldattı. Onlar, bu günleri ile karşılaşacaklarını unuttukları ve âyetlerimizi bile bile inkâr ettikleri gibi biz de bugün onları unuturuz.

Sevgiler

Fortunata dedi ki...

:)SAĞOL TUTSAK, DEGERLİ BİR PAYLAŞIM OLDU. FİLMİ İZLEDİN Mİ BİLMİYORUM AMA SANKİ SEVERSİN GİBİ GELİYOR.