9 Eylül 2022 Cuma

TANRI KRALİÇEYİ KORUSUN....

 


Sahiden de korudu. Tanrı, kraliçeyi gittikçe ağırlaşan ve taşınmaz hale gelen yüklerden, hepimiz için dev bir muammaya dönüşen gelecekten korudu... 

Artık İngiltere'yi bir kadın yönetmeyecek. Bir daha bu gerçekleşirse, ki bence böyle birşey olmayacak ve tarihteki son kraliçe Elizabeth II olarak kalacak, biz bunu elbette görmeyeceğiz. 

Bir devir kapanıyor. Üstelik öyle kadife perdenin usul usul inmesi gibi değil, ağır bir kepengin hızla yere çarpması gibi bitiyor! 

Masalların olmazsa olmazıdır ölüm. Mutlaka biri ölür. Avcı, cadı, ejderha, kahramanın nefsi, yolcunun bir dönemi... Her ne olursa olsun masallarda mutlaka ölüm vardır. Ve aynı şekilde ölümün olduğu yerde doğum ve/veya yeniden doğum mutlaka bekler.

Bende kendi masalımın, hiç bitmeyecek sandığım bir dönemin sonundayım. Doğumhanedeki kadının çığlıkları gibi günlerim. Er geç herşey yoluna girecek biliyorum, sadece yorgunum, sabrım azaldı. Bu sabah kraliçenin ölümüne uyanmak kocaman bir işaret oldu göklerden. Asıl olan hayattır. Doya doya yaşanmış, kendimizi taçlandırmaya cesaret ettiğimiz bir hayat!

Tanrı Kraliçeleri korusun!

Hiç yorum yok: