14 Ağustos 2010 Cumartesi

SEZGİ....

"Eğer beynin sol yarısı sana hükmetmeye devam ederse, başarılı bir hayatın olur. O kadar başarılı ki, kırk yaşına geldiğinde ülserin çıkar. Kırk beş yaşında, en az bir ya da iki kalp krizi geçirmiş olursun. Elli yaşına vardığın zaman, neredeyse ölmüş olursun. Ama başarılı bir ölüm. Büyük bir bilm adamı olabilirsin. Ama asla büyük bir varlık olamazsın. Yeterince servet biriktirebilirsin, ancak onun bütün değerini kaybedersin. Büyük İskender gibi dünyayı fethedebilirsin. Ancak kendi iç dünyanı fethedemezsin..."

"Artık mantığın tükendiği bir köşede kapana kısıldığın zaman sakın umudunu yitirme. O anlar hayatının en lütuf duyacağın anları olabilir. Tam o anlarda sol lop, sağ loba yol verir. Eğer onu izlersen karşına birçok kapı açılır. Ancak bunları kaçırma olasılığın var; "bunlar boş şeyler" diyebilirsin."


"Mantığın ötesinde hiçbir şeyi kabul etmeyen insanlar bile aşık olur. Aşık oldukları zaman bir sorun yaşarlar. kendilerini suçlu hissederler. Ama sevgi vardır. Ve kimse akılla tatmin olmamıştır. Ayrıca kalbin de doyurulması gerekiyor. İçindeki iki kutup budur: Kafa ve kalp!"


"Asıl zeka kalbin zekasıdır... Hayat kalptedir. Hayat kalp üzerinden gelişir... Kafada yaşamak aptallıktır. Kapte yaşamak ve gerektiği zaman kafayı kullanmak zekadır. Seçim sana kalmıştır. Unutma kafa köle olarak çok güzel bir köledir. Çok işine yarar. Ama bir sahip olarak tehlikelidir ve bütün hayatını zehirler..."


"Hayatında bir aşk var mı? Eğer yoksa sen ölmüşsün ve çoktan mezara girmişsin. Hemen çık oradan. Hayatın sana bir aşk bir macera vermesini sağla... Sen hayat tapınağına girmeden, etrafında dolaşıp duruyorsun. Kapı ise kalptir. Unutma bu sıçramayı yapmak zorundasın. Düşünceden duyguya geçmelisin..."

Hiç yorum yok: