4 Mayıs 2021 Salı

ONLINE DERS

 


Sonunda bu da oldu, hayatta online ders vermiyordum ya, artık veriyorum. Dün bir, bugün iki başladık. Çünkü içinde bulunduğumuz koşullar bir süre, hatta anlaşılan o ki, düşündüğümüzden  daha uzunca bir süre değişmeyecek... Elbette insanların temel ihtiyacı benimle yoga dersine katılmak değil, ama hepimizin birbirimize olan gereksinimi kaçınılmaz olarak arttı.. Ailem için yapabileceğim her şeyi yaptım, yapıyorum da, ama çemberi genişletmekten, elimden gelenleri paylaşmaktan ve saklanmaktan daha fazla kaçamayacağımı  gördüm. Bir yılı daha bahçedeki kedileri besleyerek geçirmem ne kadar gerçekçi? Kime faydası dokunacak? Bu kadar mıyım ben? Hiç değil. Bu yüzden her ne kadar yüz yüze olmanın epeyce gerisinde kalsa da artık online ders yapacağım. hatta ücretsiz sohbet odaları da açacağım. Belki birileri birazcık arkeoloji öğrenmek ister? Veya İstanbul hakkında hikayeler?

Marangozluğa da başladığıma göre, bakalım daha nasıl değişimler bekliyor beni? Bu sabah Burhan'a sordum "sence ben ne zaman korkaklaştım?" diye. Çünkü ilk gençliğimi Anadolu'yu karış karış gezerek geçirmekten hiç çekinmeyen, herkese sokulan, beş dakikada muhabbete giren bir ben vardı. Her işe burnunu sokar, bir koltukta birkaç karpuz taşımazsa huzursuzlanırdı. Ona ne oldu? Ne zaman o başına buyruk, kendinden emin insanı yitirdim?

Sevdiklerimi kollarken oldu bence, ayar kaçırdım.... Onları korurken, korkularım depreşti. Korktukça cesaretim kırıldı, yetemediğimi hissettim. Ne yaparsam yapayım bir türlü istenen düzeni sağlayamayınca da cesaretsizlik geldi. Zamanla da iyice kıymetim düştü kendi gözümde.

Velhasıl şu iki haftadır kendime sahip çıkmaya başlayan halime online dersler eklemek bence tam zamanında oldu. Bilmediğim bir yere saklanan cesaretimin, elimden her iş gelir benim kafasının ufak ufak bana döneceğine inanıyorum. Hani beslenmek üzerine yazmaya başlamıştım ya, işte bütün bunlar onun arkasından geldi. Unutmadım, o yazıyı yazacağım.

Şimdi online derse hazırlık yapmalıyım:)

*Bolca cesur günlerden fotograf paylaşacağım kendimle. Bir tane de bizim meşhur Zero Mustafa Tekne Partisi'nden gelsin. 

Hiç yorum yok: