10 Şubat 2014 Pazartesi

GÜNLERDEN PAZARTESİ, SAATLERDEN MUTLULUK

Haftanın ilk günü. benim en hızlı, en telaşlı günüm. Üstelik uğurlu günüm. Fakat bu defa diğer P.tesi günlerinden farklı olarak yeni odamdan yazıyorum. Aslında bu oda Süper Prenses ve Burhan Bey'e ait. Çünkü bu odada hep onlar uyudu. Benim için tam üç yıldır unutulmuş, sadece kitap almaya girip çıktığım, kendini bulamamış bir odaydı. İşte nihayet artık yazılarımı yazdığım, sevdiğim tablolarla duvarını süslediğim ve Noel Pazarı'nda ( Almanya Noeli, Ortaçağ Pazarı Jasmin hanımım:)) aldığım el yapımı tütsümle kutsanmış bir oda. Romancının dediği gibi "kendime ait bir oda"*

 Uzun zamandır bir odaya bu kadar kanım kaynamamıştı. Belki sonsuz çayırlara ve Boğaz'ın serin sularına bakan bir penceresi yok. Hatta annemin çamaşır astığı bir balkonu var! Yine de bana ait; kitaplarım, ders malzemelerim ve tablolarımla dolu bir oda burası. Güzel kedim Adakız'ın tütsü kokusu sebebiyle henüz ısınamadıysa da, tastamam bana ait bir alan.
Güzel bir okuma lambası da alırsam hiç eksiği kalmayacak. Bir de güzel Buddha posteri istiyorum. Onu kapının arkasına asacağım. Ayrıca eski cd çalarıma hoparlör alıp burada müzik de dinleyebileceğim! 
Kısacası sabah yogası, güzel bir pazar alışverişi ve eve dönüp güzel odama kurulmak bana çok iyi geldi. Darısı tüm isteyenlerin başına. Herkese gönlünce bir oda dilerim... Özellikle Guguk kuşu'na:)





* KENDİNE AİT BİR ODA, VIRGINIA WOOLF

1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

kaç gündür IPhondan yorum yazmaya çalışıyorum...nafile:)
odam tamamlanmak üzere sevgili fortunata:) yeni fakülte, yeni oda, yeni ben...herşey yeni
bitsin oda önce bir kutlama yapacağım. odamın kapısını keyifle kapatacağım, sığınağıma sığınacağım, müziğimi açacağım, kahvemi alacağım, bir de kitaplarımı ve çiçeklerimi onun dışındaki herşeyi başka bir evrende bırakacağım. tıpkı çocukken tahta masanın üstüne örtü örtüp altına sığınıp kendi başıma oynadığım günler gibi. insanlardan nefret etmiyorum ama çok da beraber olmak istediğim söylenemez. kahve mis gibi kokacak belki camımı açacağım, belki yağmur yağıyor olacak, belki güneş perdeden odama sızacak keyifle....ağlayacağım inan, şimdi yazarken bile nasıl heyacanlandım:)şükürler edeceğim sevgili, canım Rabbime. Onu sevdiğimi söyleyeceğim....ve bunları sizinle paylaşacağım.
YAŞASIN, seni sevmek güzel, yeni odanı görmek güzel, yeni odama kavuşmak güzel...