11 Aralık 2012 Salı

ACI VAR MI ACI?

Yok çok değil aslında. Yani biraz acıyor tabii ama daha ziyade sızı gibi. Hani eski bir ameliyatın yeri sızlar ya soğuk havalarda, işte öyle. Çocuksuz kadın olmak böyle birşey; sızılı.
 
Salı günleri benim çocuklu günüm. Gönlümü çocukla doldurduğum çalıntı zaman. Çok mu sevecenim? Yooo. Hatta kızdığım bile oluyor onlara. Fazla disiplinli bile denilebilir benim için. Ama öyle garip saniyeler var ki, eğer bu hissettiğim anne olmanın onda biriyse vay annelerin haline diyorum. Mesela mı?
 
Duruşah ağladı bugün. Herkesin kolaylıkla yaptığı, çünkü o yokken yani geçen yıl öğrendiği bir hareketi yapamadı. Pembe beyaz yanaklarından yaşlar akmaya başlayınca aklım çıktı. Çünkü ben de etten ve kemikten bir insanım ve bu çocukların bazılarını deli gibi seviyorum. Duruşah onlardan biri. Tam bir biblo. Ona sarılırken bile yanı yanacak diye içim titriyor. Her baktığımda anne ve babası ne kadar şanslı olduklarını biliyorlar mı diye düşünüyorum.
Açık yeşil gözler, kıpkırmızı kıvır kıvır saçlar ve porselen gibi bir cilt. Duruşah tam hayalimdeki kız çocuğu. Tıpkı Eden gibi. Sanki sadece rengimiz değil, ruhumuz da yakın.
Ona bağlanmamak, özel ilgi göstermemek için çok ama çok dikkat ediyorum. Yine de hey hat, çocuksuz kadın olmanın zaafından mıdır ne, gözyaşlarına dayanamıyorum...
 
Evet, kesinlikle içim sızlıyor. Anneler ne olur çocuklarınızın kıymetini bilin....

5 yorum:

nomen dedi ki...

Evet; acı var!

guguk kuşu dedi ki...

hayatım, anne kelimesi şefkat+özen+sabır+disiplin vs vs vs gibi pekçok kavramın birarada olduğu bir kavramın kelime karşılığı. annelik bileşenlerinin bulunması için çocuk sahibi olmak gerektiğini düşünmüyorum. nice anne sözünü haketmeyen çocuk sahibeleri gördüm, nice henüz çocuğu olmamış ya da olmayacak olan yaradılıştan ANNE olan kadınlar tanıdım. kendini böyle sınıflamanı anlamlandıramıyorum.
aslında işin özü sadece insan olmak, insan gibi insan olmak. adam gibi insan lafına gıcık olurum. bence insan olan herşey olur zaten. sen de benim tanıdığım en insan gibi insansın zaten.

Fortunata dedi ki...

Nomen, sana sadece gülümsüyorum. Zira galiba anlıyorum der gibi gülümsemekten gayrısı elimden gelmiyor..

Fortunata dedi ki...

Sağol Guguk kuşu, belki haklısın, fazla hassaslaştım bugün. iyi ki varsın da, arada silkeliyorsun beni:)

guguk kuşu dedi ki...

:) ne demek bugünler için varız. sen hele bi gel ben seni istediğin kadar silkelerim:)
biliyor musun kurtlarla koşan kadınlara başladım az önce o da beni epey silkeleyecek gibi görünüyor