5 Ağustos 2013 Pazartesi

SAPANCA FOREVER, 2013 AĞUSTOS!

Herkes kaçar. Bazen şehirden, bazen kendinden… Bazen de ne bileyim başka bir şeyden. Ben kaçmayı çok severim. Kovalanmayı sevmem. Belki saklanacak yerim olmadığından, belki de sakladıklarımı taşımaktan yorulduğumdan sık sık kaçarım. Param ve zamanım ne kadar izin verirse o kadar da uzağa kaçarım. Favori kaçış noktalarımdan biri de Sapanca'dır. 
Sağ olsun eski sevgililerimden biri beni ailesinin yazlığına davet etmişti yıllar önce. Evi görür görmez – ki terk edilmiş, örümcek ağlarıyla örülmüş haldeydi- bu evin bahçesinde dört mevsim hayal ettim. Gözlerimi kapattım; yazdım, okudum, uyudum, çimenlerde yattım yuvarlandım. Ama o evde adamı yani evin sahibini hiç düşünmedim. Onunla oradayken bile aklımda, kalbimde başka biri vardı.. Kısacası adamı değil, evi istedim! İşte kadın kafası!
 

Şimdi yine o evdeyim. Mevsimlerden yaz. Ne evin sahibi olan adam yanımda, ne de o zamanlar kalbimde olan adam kalbimde. Kafam rahat, hayatım gıcır. Sağlığım yerinde. Oh, maşallah. Var tabii eksikler, şehre dönünce yapılması gerekenler ama hakikaten hiç derdim değil. Şimdi mis gibi bir banyodan sonra yaban güllü ( markası Lavera, tavsiye ederim hanımlar ) kremimin  kokusuna karışan rüzgar sesiyle Sapanca gölü manzaramın tadını çıkartıyorum. Az sonra yeşil çayım da gelince daha ne isterim ki?
Uzun zamandır bu kadar huzurlu ve neşeli değildim. Sanki huzurumu umutsuz bir hikaye ile takas ettiğim o uğursuz Nisan gecesiyle hayatım tepe taklak olmuştu. Dünya tekrar dönmeyecek diye o kadar korktum ki. Zaman zaman derinleşen karamsarlığımla başa çıkamadığım, yediğimle içtiğimle, uykumla savaştığım günler yaşadım. Kıymetsiz, beş para etmez hissettiğim saatlerin altında ezildim, pestil oldum. Hastalandım. Başa çıkamayacağımı zannedip zırıl zırıl ağladım. Ama geçti.

Ölümün nefesini saçlarımın arasında duydum duyalı hayat hiç olmadığı kadar anlamlı, hiç yaşamadığım kadar değerli. Toprağın üzerinde olduğum her dakika bir mucize!Hala genç ve güzelim. Yaşasın:)))

ÖNEMLİ NOT. BUGÜN KÜLKEDİSİ'NİN DOĞUMGÜNÜ VE BEN ONU ÇOK SEVİYORUM.  İYİ Kİ DOĞMUŞ, İYİ Kİ KARŞILAŞMIŞIZ.

Hiç yorum yok: