21 Mart 2013 Perşembe

MUTLULUĞUN RENKLERİ BULUNDU!

Dün Agi ile kızları almaya okula gittim. İyi ki de gitmişim. Bizimkilerin tatlılığı ve şahaneliği malumunuz amma bir de panodaki resimler vardı ki, hah dedim, tam aradığım sanatçılar bunlar işte!
Artık hatun mudur, yoksa muhterem bir beyefendi mi orası meçhul. Fakat baksanıza yahu, mutlu ve huzurlu bir ev bundan daha iyi nasıl anlatılabilir?
 
İçerideki duvarlar pespembe. Buradan bir kız çocuk kokusu alıyoruz ama olsun, beyefendi olasılığımız saklı. Uyurken bile açık kalan lambamız var ve kırmızı. Neden? Çünkü pembe duvarlardaki yansıması çok güzel ve gözümüzü rahatsız etmiyor. Ayrıca mutlu mutlu gittiğimiz uykuda aklımıza canavarlar falan gelse de odamız her daim aydınlık. Yatağımız turuncu. Neşeli. Tabii fantastik bir motif olarak güneş duvarımızda! Neşemizin kaynağı altın bir top gibi. Saçlarımız kıvır kıvır, dört bir yana savrulmuş, yine de biçimli! Avizemizde yeşil renk mevcut. Komidin ve perdelerimiz de kırmızıdan bordoya dönmüş. Geceliğimiz mi? Elbette mor.
 
Dünyanın en huzurlu odası burası olsa gerek. Bir çocuk böylesine sıcak renkler seçiyorsa, büyük bir ihtimalle mutlu, sevgi dolu bir evde yaşıyordur. Uykuya gülerek giden ve uykudan gülerek uyanan çocuklar, baskısız bir ortamda büyüyor olmalılar. Üzerine basarak söylüyorum baskısız, sınırsız, limitsiz değil.
 
Bu çok beğendiğim resmi paylaşmak istedim. Size yeni yıl hediyesi olsun, malumunuz bugün Nevruz. Yani ONİKİ HAYVANLI TÜRK TAKVİMİ ne göre yeni yılın ilk günü. Doğanın uyanmaya başladığı gün, baharın, yeni başlangıçların bayram gibi, şenliklerle kutlandığı gün. Kürt, Türk, Süryani.. kim varsa bu topraklarda hepsinin bayramı, hepimizin bayramı. İnanna ve Demmuz'un aşk tazeledikleri, kavuştukları gün!

1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

aaa bugün ondan böyle neşe doluydu içim o zaman. semt pazarına gittim iki tane sıklemen aldım biri fuşya diğeri beyaz:)