24 Mart 2022 Perşembe

RUYA

Günaydın, 

Dün gece rüyamda eski sevgilimi gördüm. Sanki rüya değil, paralel evrende bir başka olasiliktaydik.

Önce eski kayınvalidemle birlikteydik. Eminönü gibi bir yer. Oradaki tuhaf kalabalikla birlikte bekliyorduk. Artık gelin kayınvalide olmadığımızı bilerek ama birbirimizi eskisi gibi çok severek, yanyana. Çok özlemiştim onu. Zaten onun iyiliği için gitmiştik oraya, orası her ne ise.

Şarlatan bir medyum bozuntusu birkaç başarısız numara yaptı. Sonra kayinvalidem gitti, yerine eski sevgili geldi. Onun dukkanindayik. İşini yapıyordu. Lacivert takım elbise vardı üzerinde ve çok güzel bir mavi gömlek giymisti. Onu zliyordum. Saatler geçti, sıkıldım. Çıktım dükkandan. Birden Çemberlitaş Ayasofya arasi bir sokaktaydik. Gelmiş gelmiş en açık konuşma geçiyordu aramızda. Ve o dükkana geri döndü.

Yokuştan aşağı inerken ayı gördüm. Dolunay. O gün oraya gitmeden önce dolunayda onun yanında olmayı dilediğimi hatirladim! Hementelefonu aldım elime ama bozulmuştu!!! Güç bela düzelttim. Aradım. Neden gitmis sordum. Cevabını aldım. Boşuna korkmuş, boşuna korkmuştum.Biz hep boşun korkmusuz!

Gerçek hayatta basarmadigimiz açıklık ve sakinlikle sonunda aynı dili konuşmanın huzuru vardı rüyamda. Çok mutlu uyandım. Ona kavustugum için değil, onunla birbirimizi anladigimiz için huzur buldum.

Peki ne olmuştu da artık hayatımda olmayan bu iki eski sevdiğimi görmüştüm? Umarım ikisi de iyidir.  

Hiç yorum yok: