31 Mart 2024 Pazar

İYİ PAZARLAR

 

Ağzıma eden ağrılar ve uykusuz bir geceden çıkıp, istemeye istemeye oy kullanmaya gittim. Tüm oylarımı CHP ye bastım, muhtarı da adını en beğendiğimden seçtim. Kısmet artık.

Sonra beş gündür görmediğim dayımdan kalanları ziyarete gittim. Ağır hasta yakınınız olursa birgün,  ki dilerim hiç olmasın, her an ziyaret edin, beş gün ara demek yüreğinizi ortadan kesip, içine taş doldurmanın sessizcesi.

Dayım kendi tasarladığı bir kolyeyi hediye etti bugün bana. Şimdi boynumda. Bu kolye ne diyor biliyor musunuz? Sen kocaman bir kız oldun Elvan, artık ölümün yaşamın parçası olduğunu biliyorsun diyor. Çok konuşuyor, dilini keseceğim ama dili yok!

Bir bira içtim ama yetmedi, uyuyayım kalkayım da şarabımı açayım! 

3 yorum:

Seli dedi ki...

Ömrü hayatımda oy kullanmadığımı bilmem bu sefer kullanmadım Elvan, İstanbul için çok dua etim ama çok. Bursa'da nasılsa sonuç değişmez dedim meğer uğursuzluk bendeymiş :)))) Bursa'da da CHP aldı inanamıyorum hala. İstanbula hayırlı olsun. Çok sevindim. Umut ile mücadele arasında can bağı var derler. Umud etmek güzel şey 💙🌷

Fortunata dedi ki...


Söylediğini gayet iyi anladığımı düşünüyorum. Açıkcası dayımı ziyaret ettiğim adrese aşırı yakın olmasaydı ben de oy kullanmayabilirdim. Belki de ilk kez isyandaydım. Son seçim soğuk duş etkisi yapmıştı ve günlerce canım sıkkın gezmiştim. Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul'un bizde kalması harika. Ama bu abilerle bir süre daha yolumuz var gibi. İnan hepimiz çok mutlu olduk. Dilerim bu defa umut ve mücadele el ele olsun:)

Seli dedi ki...

Dilerim Elvan 🙏 dilerim seneler sonra gelen bu güveni iktidara tepkiyi yada adı her neyse, dürüst ahlaklı hakkaniyetli kullanırlar. Siyasetin o çirkin çarkında daha az kaybolurlar 🙏