10 Ocak 2012 Salı

YOLUNMUŞ KAZ

"Erkekler tek tek tüylerimi yoldular, kadınlar kalanları iyice tütsülediler. Ölüm ve hastalıklar kazanda kaynattılar. Bana da kendimi didiklemek kaldı pilav üstüne.
Yaptım da; didikledim ve afiyetle yedim. Yedim yedim, baktım ki şişmişim, durdum."

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

kaz etini pek tavsiye etmem. küçükken dedem yeniçağ (bolu) panayırından alıp getirirdi hafif ekşi ve sert olur, yine de sen bilirsin:D

Enis Diker dedi ki...

Hocam sizde bir maliyecilik var ama nerede anlayamadık. "Kazı yolmak" deyimi, şimdi adını hatırlayamadığımız maliye ilmini kurmuş meşhur bir fransız maliyeciye aittir. Kendileri kazları üçe ayırmış, kümesteki kazlar, avludaki kazlar ve yabani kazlar olarak. Bir de vergicilikte şöyle bir deyim vardır, mükellefi sıkıntıya sokmadan vergi toplamaya "kazı bağırtmadan yolmak" denir. Hocam umarız sizin ciddi yazınızı bozmadan neşelendirmeyi başarmışızdır:))

Fortunata dedi ki...

HAKLISIN GUGUK KUŞU, BANA DA İYİ GELMEDİ:))) EN İYİSİ OTÇUL OLAYIM YİNE!

Fortunata dedi ki...

ÇOK YAŞAYIN ENİS BEY, ÖPÜYORUM YANAKLARINIZDAN, GÜLDÜRDÜNÜZ BENİ:))))