23 Aralık 2016 Cuma

BIRAZ DAHA AYRINTI?


Sabah whatsapp mesajiyla actim gözlerimi. Pir'in sehrinden kiymetli bir dost dilegini paylasmis:)) Kadin dayanismasi diye ben buna derim. Mesaj, güne gülümseyerek baslamama neden oldu. Gercekten de benzer seyler istemisiz. Mutlaka olmali mi dersen, yooo her istedigime sahip olamayacagimi bilecek kadar büyüdüm. Sadece daha azina hii dedigimde yasadiklarimi tekrarlamak istemiyorum. E bu kadar da hakkim olmali artik!

Zaman hizla geciyor. Bazen okudugum kitaptan basimi kaldirdigimda ve kendi kendime o son okudugum cümleyi aklimda evirip cevirirken biriyle göz göze gelip "baksana sunun güzelligine" demek istiyorum.
Buna benzer birkac sey iste. Yoksa elbette hayati sürdürmenin onlarca, yüzlerce güzel yolu var. Cocuklar, doga, es dost, hobilerimiz, hayallerimiz, yardimlasmalar...

Eksiklik hissi degil anlatmak istedigim. Aksine eksik hissetmiyorum. Sadece bazen, ördek yavrulari arasina karismis bir kugu vardi ya, iste onun gibi hissediyorum. Azicik daha aidiyet hissi istiyorum.

Almanya maceramin son ceyreginde ask, dostluk, hayaller ve daha pek cok sey üzerine uzun uzun konusmus olmanin yorgunlugu ve ayni zamanda doygunluguyla, yeni yilda beni bekleyen islere hazirliyorum kendimi.
Aslinda galiba evimde oturup okuyup yazmayi, örgü örmeyi, kendi yogamla yuvarlanmayi özledim. Battaniye, sicak icecek ve bazen de apartmanimizin güzel kedisi Korsan'la isinmayi. Mis gibi tütsülerim. Hatta zaman zaman arkadaslarimin cocuklarini ve hayvanlarini odunc almak... Fazla sessiz ev beni sese karsi oldugumdan daha da hassaslastirip dis dunyadaki iliskilerimi zorluyor. Bu yuzden ses lazim. 

Velhasil bir yili daha dilekler ve olasiliklarla noktalarken, gectigimiz senenin ne kadar yipratici ve ne kadar ögretici oldugunu, bazi insanlarin hayatima neden dahil olup, neden ciktiklarini anlayabiliyorum. Her kabullenis icimdeki bir dalganin alcalip, sahilde soluklanmasina yardim ediyor. Elbette kumdan kalelerim yikiliyor ama elde ettigim icsel bilgiye deger. O kuleleri ben yapmistim, yine yaparim.

Ah ya, kum dedim, kale dedim, deniz geldi aklima. Bak simdi nasil da yüzmek istedi canim...

 

Hiç yorum yok: